Ahold Delhaize voegt zich bij vijftien grootste retailers

Ahold Delhaize staat op de veertiende plek in de lijst van grootste retailers ter wereld. Het supermarktconcern steeg 22 plaatsen in het jaarlijkse rapport Global Powers of Retailing van Deloitte.

De stijging is grotendeels te verklaren door de fusie met Delhaize. Voor de nieuwste editie van de lijst is gekeken naar de omzet in het boekjaar 2016. Daardoor staat Ahold Delhaize er voor het eerst als gecombineerd bedrijf in genoteerd. Het Nederlands-Belgische concern was in 2016 goed voor bijna 69 miljard euro. 

Andere Nederlandse namen in de top 250 grootste retailers wereldwijd zijn Jumbo en Grandvision, op respectievelijk plaats 162 en 245. De top drie is ongewijzigd en bestaat uit achtereenvolgens Walmart, Costco en The Kroger. In 2001 stond Ahold nog op de derde plaats, achter Walmart en Carrefour.

Ahold Delhaize staat dit jaar tevens in de Fastest 50, waarin Deloitte de vijftig snelst groeiende retailbedrijven opneemt. De omzet groeide tussen 2011 en 2016 met 15,5 procent, waarmee het sueprmarktbedrijf op plaats 32 staat. Dat is één plek boven Jumbo, dat in diezelfde periode 15,2 procent meer omzet boekte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!