'IKEA gaat thuisbezorgen in België'

'IKEA gaat thuisbezorgen in België'

IKEA start binnenkort met thuisbezorging vanuit zijn magazijn en acht winkels in België. De Belgische directie van de meubelketen heeft met de vakbonden een principeakkoord bereikt over het toestaan van nachtwerk, meldt De Tijd.

IKEA heeft sinds anderhalf jaar een webwinkel in België, maar klanten konden bestellingen tot nu toe alleen ophalen bij een van de winkels of afhaalpunten. Personeel van webwinkels mocht tot voor kort niet werken na acht uur ’s avonds. De Belgische regering kondigde vorig jaar echter aan die regels voor de e-commercesector te versoepelen. Voor de thuisleveringen werkt het magazijnpersoneel van IKEA binnenkort tot middernacht.

Werknemers mogen zelf kiezen of ze ’s avonds laat werken. Wie dat doet, krijgt doordeweeks een bonus van vijftig procent en op zaterdag dubbel loon. IKEA is na Schoenen Torfs en elektronicaketen Vanden Borre het derde bedrijf dat gebruikmaakt van de nieuwe e-commercewet.

De regels voor nachtwerk waren voor veel etailers reden zich niet in België te vestigen. Ruim de helft van wat Belgen online kopen, bestellen ze bij buitenlandse webwinkels. Met de wetswijziging wil de regering die trend keren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!