McDonald’s: duizend nieuwe vestigingen in 2018

McDonald’s: duizend nieuwe vestigingen in 2018

McDonald’s wil dit jaar wereldwijd duizend nieuwe restaurants openen. Ook steekt de fastfoodketen 2,4 miljard dollar in het moderniseren van de vestigingen in de Verenigde Staten, zo werd bekendgemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers.

McDonald’s heeft zijn vergelijkbare omzet vorig jaar met 5,5 procent zien groeien. De geconsolideerde omzet daalde echter met zeven procent tot 22,8 miljard dollar, door het afstoten van restaurants aan franchisehouders. De nettowinst groeide met elf procent tot bijna 5,2 miljard dollar. 

De ontwikkeling van de vergelijkbare omzet is de beste in zes jaar tijd, reageert topman Steve Easterbrook. Die is volgens hem onder meer te danken aan de groei in bezorging en mobiel bestellen. In de thuismarkt richt McDonald’s zich op de uitrol van zijn Experience of the Future-concept, dat in Hongkong al op veel plekken te zien is.

Wereldwijd heeft McDonald’s momenteel ruim 37 duizend vestigingen in honderd landen, waaronder zo’n 250 in Nederland. Eerder maakte de retailer al bekend in vijf jaar tijd tweeduizend nieuwe vestigingen in China te willen openen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!