Helena Foulkes gaat 19 februari aan de slag als ceo van Hudson’s Bay Company. De Amerikaanse komt over van apotheekconcern CVS Health, waar ze onder meer leiding gaf aan de bijna tienduizend winkels. 

Foulkes is de opvolger van Jerry Storch, die in november aan de kant werd gezet. Ze wordt bij het Canadese warenhuisconcern verantwoordelijk voor de globale strategie en operatie van alle formules, waaronder Hudson’s Bay en Saks Off 5th in Nederland. Het bedrijf telt wereldwijd 480 winkels en ruim 66 duizend werknemers.

Richard Baker, die de afgelopen maanden interim-ceo was, blijft aan als uitvoerend voorzitter. Hij noemt Foulkes een ‘transformationele leider, die het bedrijf nieuw leven zal inblazen’. Foulkes werkte meer dan 25 jaar bij CVS Health en deed daarvoor ervaring op bij onder meer Tiffany & Co.

Foulkes laat in een reactie vereerd te zijn om bij een ‘iconisch bedrijf’ aan de slag te mogen. Ze roemt Hudson’s Bay Company om zijn brede winkelportfolio, waardevol vastgoed en ‘innovatieve benadering ten opzichte van fusies en overnames’. “De toekomst van de retail zal worden bepaald door bedrijven die creatief nadenken over waar de consument en de wereld naartoe gaan.”