'Intertoys-eigenaar geïnteresseerd in Toys’R’Us-winkels'

'Intertoys-eigenaar geïnteresseerd in Toys’R’Us-winkels'

De Britse tak van Toys’R’Us moet deze week waarschijnlijk faillissement aanvragen. Het is de speelgoedketen vooralsnog niet gelukt om een koper te vinden, melden Britse media.

De Britse winkelketen The Entertainer en investeringsmaatschappij Alteri zouden gesprekken hebben gevoerd over de overname van delen van Toys’R’Us in het Verenigd Koninkrijk. Alteri werd eind vorig jaar al eigenaar van winkels van Intertoys en Bart Smit in Nederland en België. De huidige status van hun interesse is onduidelijk, meldt Sky News.

Toys’R’Us wist in december nog een faillissement af te wenden door een late deal met vastgoedeigenaren. Daarbij werd afgesproken dat 26 verlieslatende winkels in de lente zouden worden gesloten. De speelgoedketen heeft in totaal ruim honderd winkels in het Verenigd Koninkrijk.

Toys’R’Us zou uiterlijk eind deze maand vijftien miljoen pond aan belasting moeten betalen. Mocht er voor die tijd geen geldschieter gevonden worden, komen de drieduizend werknemers mogelijk op straat te staan. In de Verenigde Staten worden momenteel zo’n 180 vestigingen gesloten als onderdeel van een herstructurering.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends