Rimowa breekt met alle Europese dealers

Rimowa breekt met alle Europese dealers

Kofferfabrikant Rimowa heeft eenzijdig alle dealercontracten in Europa opgezegd. Moederconcern LVHM wil de Europese verkoop herstructureren, zo meldt het luxeconcern in een brief aan zijn partners.

De beëindiging geldt voor alle Europese retailers en is ‘objectief en niet-discriminerend’, zo staat in de brief. Het koffermerk begint een nieuwe aanvraagprocedure voor retailers en biedt sommige dealers een nieuw contract aan, maar niet allemaal. Toekomstige partners moeten aan strengere eisen voldoen. Ook wil Rimowa nauwer samenwerken met zijn retailers.

Een woordvoerder van Rimowa bevestigt de opzegging tegenover TextilWirtschaft. Doel is volgens haar ‘het distributiesysteem verder te ontwikkelen en te upgraden’. Onderhandelingen moeten de komende tijd uitwijzen hoe de nieuwe relaties met retailers er concreet uit gaan zien. Brancheorganisatie BLE Handelsverband Lederwaren wil de contractbeëindiging nog wettelijk toetsen, maar maakt naar eigen zeggen weinig kans omdat alle partijen gelijk worden benadeeld.

Ook Nederlandse dealers worden geraakt door het besluit van de kofferfabrikant. "We hopen dat we er uit komen over een nieuw contract, maar dat is natuurlijk afwachten", reageert eigenaar Maarten van Beek van het Zwolse Van Beek Lederwaren. Het merk wordt in ons land ook verkocht bij onder meer de Bijenkorf, Duifhuizen, bol.com en Wehkamp.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends