Albert Heijn nog altijd niet klaar in België

Albert Heijn nog altijd niet klaar in België

Albert Heijn opent de komende tijd zeker drie nieuwe vestigingen in België. “In alle Vlaamse provincies zijn er nog blinde vlekken”, zegt een woordvoerder van Ahold Delhaize tegenover De Tijd.

Binnenkort opent Albert Heijn in het Vlaams-Brabantse Ternat, terwijl later dit jaar vestigingen in Hasselt en Zaventem gepland staan. Daarmee komt de retailer uit op veertig winkels bij onze zuiderburen. Hoeveel vestigingen de supermarktketen daarna nog wil openen, wil de woordvoerder niet zeggen. 

Hoewel Albert Heijn blijft uitbreiden in België, is de ‘integratie van alle supermarktactiviteiten van Ahold Delhaize in België’ nog altijd het plan. Die houdt een samenvoeging van de activiteiten onder Delhaize in. De raad van bestuur van het Nederlands-Belgische concern beoordeelt in de eerste helft van volgend jaar of het bedrijf daar al klaar voor is. “In de tussentijd blijft Albert Heijn winkels openen in Vlaanderen”, aldus de woordvoerder.

Delhaize heeft het moeilijk in België, waarbij onder meer de concurrentie van Albert Heijn een rol zou spelen. De woordvoerder wil niet zeggen of beide ketens met elkaar overleggen wanneer ze nieuwe winkels openen. 
 

Reacties