Amazon: miljoenen verkooppartners en honderd miljoen abonnees

Amazon: miljoenen verkooppartners en honderd miljoen abonnees

Amazon heeft voor het eerst bekendgemaakt hoeveel retailers gebruikmaken van zijn platform. Meer dan een miljoen kleine en middelgrote bedrijven uit de Verenigde Staten verkopen hun producten via Amazon, terwijl dat aantal wereldwijd in de miljoenen loopt.

Amazon laat verder weten dat wereldwijd meer dan twintigduizend verkopers meer dan een miljoen dollar omzet hebben behaald in 2017. Het mkb is goed voor meer dan de helft van alle items die bij het Amerikaanse bedrijf worden verkocht. Amazon opende zijn platform bijna twintig jaar geleden voor het eerst voor externe verkopers.

De cijfers worden gedeeld naar aanleiding van kritiek van politici op de economische impact van Amazon. Het bedrijf zag zijn beurswaarde flink teruglopen na een reeks beschuldigende tweets van president Donald Trump. Amazon zou niet alleen verantwoordelijk zijn voor de ondergang van winkelketens, maar ook voor verliezen bij het postbedrijf US Postal Service.

Topman Jeff Bezos onthulde vorige maand al dat Amazon wereldwijd meer dan honderd miljoen Prime-abonnees heeft. In 2017 kwamen er meer leden bij dan ooit. Het lidmaatschap op Amazon Prime werd vorig jaar ook in Nederland geïntroduceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!