Carrefour opent automatisch afhaalpunt in België

Carrefour opent automatisch afhaalpunt in België

Carrefour heeft naar eigen zeggen het eerste volledige geautomatiseerde afhaalpunt in België geopend. De zogenoemde drive bestaat uit een muur van metalen kastjes, waarvan een deel gekoeld is.

Het afhaalpunt is geopend met het oog op de tijdelijke sluiting van de hypermarkt van Carrefour in Mont-Saint-Jean. Om klanten tijdens de verbouwing te bedienen, heeft de retailer het nieuwe afhaalpunt ontwikkeld. In totaal kunnen er zo’n vijftig bestellingen per dag worden afgehaald. Het geautomatiseerde afhaalpunt is elke dag van de week beschikbaar. 

Klanten kunnen tijdens een bestelling een tijdslot selecteren voor het afhalen van de boodschappen. Bij het afhaalpunt identificeren ze zich met een code, die ze per sms hebben ontvangen. Door een QR-code op het scherm van de ‘drive’ te scannen, kan de bestelling worden afgerekend met de telefoon.

Na betaling gaan de deuren van de kastjes open en ontvangt de klant de details van zijn bestelling en de bon. Meldpalen en betalingen met bankkaarten zijn volgens Carrefour met het nieuwe afhaalpunt verleden tijd. De ‘pop-up drive’ bevindt zich op de parkeerplaats van de hypermarkt en kan eenvoudig worden verplaatst naar een andere locatie. Carrefour telt bijna tweehonderd afhaalpunten in België en wil er dit jaar nog eens vijftig openen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!