Jumbo denkt over een jaar in België te beginnen

Jumbo denkt over een jaar in België te beginnen

De eerste supermarkten van Jumbo zullen in de loop van volgend jaar hun deuren openen. “En dan eerder in de tweede jaarhelft, dan in de eerste jaarhelft”, zegt financieel topman Ton van Veen tegenover het ANP.

Jumbo maakte woensdag bekend dat de eerste supermarktlocaties bij onze zuiderburen inmiddels zijn gecontracteerd. Er wordt ondertussen gewerkt aan het opzetten van een dedicated organisatie voor Jumbo België. Zo werd voormalig directeur Peter Isaac van Lidl België al benoemd tot managing director.

De uitbreiding naar België gaat volgens Van Veen gepaard met een zorgvuldig proces. De Belgische markt is duidelijk anders dan de Nederlandse, stelt hij. Daarbij doelt hij onder meer op de cultuur en eetgewoontes. Jumbo wil de markt nog verder in kaart brengen, voor er supermarkten worden geopend.

Van Veen laat verder weten dat de aankoop van zowel de winkels van Emté als Smulweb worden betaald uit bestaande kredietfaciliteiten. De overname van het voedings- en receptenplatform noemt hij ‘relatief bescheiden’. Jumbo kocht eerder Super de Boer en C1000.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!