Walmart komt met verbeterde boodschappenkiosk

Walmart komt met verbeterde boodschappenkiosk

Walmart heeft in Sherman in Texas een tweede geautomatiseerde kiosk voor boodschappen geplaatst. Die kan vijf klanten tegelijkertijd bedienen, terwijl dat er bij een eerdere test slechts twee waren.

Het is de tweede boodschappenkiosk die Walmart heeft geopend, na de eerste ruim een jaar geleden in Oklahama. Boodschappen die klanten online bestellen en betalen, worden door Walmart-medewerkers verpakt en in de kiosk geplaatst. Als de klant daar aankomt, kan hij een barcode scannen en zo binnen een minuut de boodschappen eruit halen. Om van de service gebruik te kunnen maken, moeten klanten minimaal dertig dollar besteden.

De nieuwe verkoopautomaat is liefst 38 meter breed, bijna vijftien meter meer dan de eerste versie. In de automaat zitten vriezers om de producten vers te houden. “Niet alleen hoeven klanten niet te wachten op een medewerker om hun bestelling te plaatsen, maar ze hoeven ook nooit een voet binnen de winkel te zetten", reageert een woordvoerder van Walmart tegenover Business Insider. Binnenkort wil de retailer de tijden verruimen, zodat klanten dag en nacht boodschappen kunnen ophalen.

RetailTrends