'Zeeman maakt vaart met uitbreiding in Spanje'

'Zeeman maakt vaart met uitbreiding in Spanje'

Zeeman opent volgende week in Valencia zijn dertienhonderdste winkel. Daarnaast volgt op korte termijn de eerste winkel in Madrid, melden bronnen uit de vastgoedmarkt aan Valencia Plaza.

Zeeman opende zijn eerste vestiging in Valencia al deze week en krijgt er binnenkort in ieder geval nog twee winkels in die stad bij. Daarna staan volgens de bronnen nog eens vier openingen in de Spaanse plaats gepland. Het betekenen de eerste Spaanse winkels van de Nederlandse textielketen buiten Catalonië. Wanneer de winkel in Madrid opent, is nog niet bekend.

Zeeman ging in 2015 van start in Spanje en heeft er nu zo’n dertig winkels. Eerder dit jaar liet de retailer al weten in vier à vijf jaar tijd te willen groeien naar tachtig tot negentig winkels. De textielketen is ook actief in België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Luxemburg.

Zeeman haalt zijn omzetgroei vooral uit het buitenland. Daar groeide de retailer vorig jaar met 8,4 procent, terwijl de omzetstijging in eigen land uitkwam op vier procent. De winkelketen was vorig jaar goed voor in totaal ruim 585 miljoen euro omzet en een winst van 12,3 miljoen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!