Tony’s Chocolonely opent 'circus' en verwelkomt Albert Heijn

Tony’s Chocolonely opent 'circus' en verwelkomt Albert Heijn

Tony’s Chocolonely heeft een locatie gevonden voor zijn chocoladefabriek met achtbaan. Het slaafvrije chocolademerk vestigt zich in pakhuis De Vrede, op de grens van Zaanstad en Amsterdam.

Tony’s Chocolonely is eerder deze maand de eerste verplichting tot aankoop van het pakhuis aangegaan. Over een jaar of drie moet het zogenoemde Tony’s Chocolonely Chocolate Circus daadwerkelijk zijn deuren openen. Gemikt wordt op een half miljoen bezoekers per jaar.

Het merk belooft een ‘totaalbeleving’, waar bezoekers alles kunnen leren en beleven over chocolade, de problemen in de cacao-industrie en wat Tony’s Chocolonely daaraan doet. Er komen twee nieuwe fabrieken voor het maken van chocolade en produceren van repen, een proces dat iedereen straks kan zien. Het pand krijgt een ‘openbaar karakter’ met restaurants, sportfaciliteiten en flexplekken, terwijl de omliggende grond wordt ingericht als publiek park. Ook verhuist het hoofdkantoor van Tony’s Chocolonely naar het nieuwe onderkomen.

Albert Heijn
Tony’s Chocolonely laat verder weten samen te werken met Albert Heijn. De supermarktketen gaat cacao voor zijn chocolademerk Delicata inkopen volgens de principes van Tony’s Chocolonely. Vanaf maart volgend jaar liggen de eerste repen met een slaafvrije button in de schappen.

Albert Heijn is daarmee de eerste partner in het Open Chain-platform van Tony’s Chocolonely. “Goed voorbeeld doet volgen. Vanaf vandaag is onze impact groter dan alleen onze eigen chocolade. Een eerste stap en let maar op, er volgen nog vele”, aldus chief chocolate officer Henk Jan Beltman.

Reacties

Mooi marketing verhalen, voor eigen succes.
Wanneer gaat TC en AH nu eens de echte problemen aanpakken als plastic (verpakking), inkomens van de lokale boeren, arbeiders en hoge suiker gehalte van hun producten (verstandige ouders stop met kinderen de TC suiker te laten eten)?

Geplaatst door Edzo Struif op 30 november 2018 om 14:18

Eens met Edzo: mooie verhalen, maar de cacaoboeren kunnen het hoofd nog amper boven water houden.
https://www.trouw.nl/groen/-wereldwijde-concurrentie-zorgt-voor-lage-lonen-op-plantages-~ade4eb65/

Geplaatst door Gerard van Gummigalgen op 30 november 2018 om 17:20

Laatste nieuws

RetailTrends