Boekenactie: HEMA

Boekenactie: HEMA

Met een geschiedenis die 92 jaar teruggaat, is het verwonderlijk dat er nooit een boek over HEMA is verschenen. Onderzoeksjournalist Stefan Vermeulen onthult welk drama er al die jaren achter de schermen heeft afgespeeld. Zijn boek over de Nederlandse winkelketen leest soms als een thriller, waarbij je jezelf moet herinneren dat het allemaal echt heeft plaatsgevonden.

Het boek ‘HEMA, de onwaarschijnlijke ontsnapping van een nationaal icoon’ staat vol onthullingen. Wie wist dat HEMA bijna in Arabische handen raakte? Of dat president-commissaris Andrew Jennings jarenlang de scepter zwaaide? Aan de hand van zeven passages en evenveel stellingen nemen we op RetailTrends het boek met de auteur door.

RetailTrends Media geeft in samenwerking met Uitgeverij Promotheus vier exemplaren weg van het boek ‘HEMA, de onwaarschijnlijke ontsnapping van een nationaal icoon. Interesse? Stuur dan een e-mail met naam en adresgegevens naar redactie@retailtrends.nl. Vermeld in het onderwerp ‘HEMA’. Reageren kan tot en met 9 december 2018. Alle winnaars krijgen persoonlijk bericht. Het boek is ook te koop in onze boekenshop.


 

Reacties 3


Philip Gouda 17 mei, 07:20

Had het al enige tijd naast mijn bed liggen maar nu eindelijk Stefan’s boek over deze oerhollandse icoon tijdens vakantie 2019 in één ruk en met stijgende verbazing gelezen.
Wat een geweldig geschreven verhaal door Vermeulen. Zeer knap om op zo’n heldere wijze een mooie kijk in de keuken te geven van bijna 100 jaar HEMA.
Een ‘must read’ en vooral ook voor retail strategen en investeerders dunkt mij want de stijgende verbazing is toch wel de conclusie dat een bedrijf, dat zorgvuldig lijkt te zijn opgebouwd met veel kennis van dit type retail, in slechts 15 jaar tijd door ‘private equity’ en het door hen aangestelde management naar de sodemieter wordt geholpen. Aan die laatste 15 jaar wordt in het boek zeker 2/3 besteedt en we mogen ervan uitgaan dat Vermeulen zijn huiswerk goed heeft gedaan. De enorme verkwisting en, zo te lezen, gebrek aan retailstrategie zegt toch wel iets over de kwaliteit van het management dat de tent onder het Lion capital regime moest runnen. Dat geldt ook voor het huidige management als Vermeulen’s informatie klopt. Boekhoorn zal er snel een paar echte creatieve toppers op moeten zetten om niet hetzelfde lot te ondergaan als een paar ex-retailbranchegenoten. De investering is hiervoor te groot. Als ‘dikke’ zestiger hoop Ik dat het hem lukt.

Philip Gouda


Wouter Mellaart 11 dec, 20:04

En...heb ik gewonnen?


Reinder Koornstra 5 dec, 13:40

Ik zou toch eerder willen spreken van 'ontsnappingspoging' van van 'ontsnapping'! Vooralsnog verandert er weinig. Diecteur Jegen is niet langer 'His Masters Voice' van Jennings, maar van Boekhoorn, er zijn wat minderschulden, maar verder...?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!