PostNL wint kort geding: geen staking in kerstperiode

PostNL wint kort geding: geen staking in kerstperiode

De rechtbank in Den Haag verbiedt FNV om tijdens de kerstperiode grootschalige stakingsacties te houden. PostNL had het kort geding aangespannen om grote verstoringen in de post- en pakketbezorging zoals vorig jaar te voorkomen.

FNV kondigde acties aan, omdat de logistiek dienstverlener niet ingaat op voorstellen van de vakbond over een nieuwe cao. Ook zou PostNL weigeren met concrete voorstellen te komen. Het bedrijf wordt ervan beschuldigd de onderhandelingen voor zich uit te schuiven, zodat eventuele acties niet in de drukke decembermaand plaatsvinden.

FNV wil dat de werkdruk bij PostNL wordt aangepakt en eist voor volgend jaar een structurele loonstijging van vijf procent met een minimum van honderd euro bruto per maand. Ook moeten uitzendkrachten en contracting-medewerkers gelijk behandeld worden en wil de vakbond afspraken maken over het terugdringen van de flexibilisering bij PostNL en de verhouding tussen vaste en flexkrachten.

Andere vakbonden zoals CNV waren niet voor acties, omdat de onderhandelingen net zijn gestart en PostNL nog geen eindbod heeft gedaan. PostNL zegt dat iedereen erop rekent dat kerstkaarten en -cadeaus op tijd worden bezorgd. ‘Actievoeren in de drukste periode van het jaar brengt mogelijk onevenredige schade en risico’s met zich mee’, aldus de post- en pakketbezorger.

FNV mag tot 6 januari 2019 niet langer dan vijftien minuten per dag actievoeren bij PostNL.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!