Jumbo krijgt sleutels van volledig elektrische vrachtwagen

Jumbo krijgt sleutels van volledig elektrische vrachtwagen

Jumbo heeft zijn wagenpark uitgebreid met de eerste volledig elektrische vrachtwagen die wordt ingezet voor winkeldistributie. Met de inzet van de ‘zero-emissie’ vrachtwagen, zet de supermarktketen naar eigen zeggen een nieuwe stap in de verduurzaming van de winkelbevoorrading.

De nieuwe truck is ontwikkeld door DAF en VDL en heeft een maximaal bereik van honderd kilometer. Hij gaat rijden vanaf het distributiecentrum in Veghel. Daar is een laadstation geplaatst om de vrachtwagen op te laden. Ook is het dc voorzien van zonnepanelen, die het laadstation in de toekomst mogelijk van stroom zullen voorzien.

De elektrische vrachtwagen wordt op basis van ervaringen van Jumbo verder ontwikkeld. Het model wordt verder verfijnd om hem volledig aan te laten sluiten op de marktbehoefte, stelt president Harry Wolters van DAF. “Het ziet er naar uit dat voor distributie in stedelijke gebieden elektrische trucks binnen afzienbare tijd de norm worden.”

Jumbo zegt steeds meer elektrische trucks in te willen zetten. Een half jaar geleden werden al twee hybride trucs geïntroduceerd die de winkels van Jumbo City in Amsterdam, Den Bosch en Eindhoven bevoorraden. In de binnensteden van Groningen en Utrecht worden online bestelde boodschappen met twee elektrische wagens bezorgd.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends