Moederbedrijf AKO en The Read Shop heeft nieuwe ceo

Moederbedrijf AKO en The Read Shop heeft nieuwe ceo

Mediabedrijf Audax heeft Casper de Nooijer per direct benoemd tot ceo. Hij volgt Hubert de Leeuw op, die zijn operationele verantwoordelijkheden overdraagt en als bestuursvoorzitter aanblijft.

De Nooijer is sinds mei vorig jaar in dienst bij Audax als coo en in die rol al medeverantwoordelijk verantwoordelijk voor een 'grootscheepse reorganisatie'. Hij moet nu het ‘proces van vernieuwing’ verder vorm geven dat zijn voorganger in gang zette. De Leeuw zal als adviseur en bestuurder bij het proces betrokken blijven.

De Leeuw nam een kleine twee jaar terug de leiding over van zijn vader. De inmiddels 85-jarige Jacques de Leeuw was met tussenpozen in totaal drie termijnen ceo bij Audax, dat hij zestig jaar geleden zelf oprichtte.

Audax maakte vorige maand bekend zijn retaildivisie op de schop te nemen. Dertig van de 69 kantoorfuncties bij de retailtak, waar AKO en The Read Shop onder vallen, komen te vervallen. Het bedrijf wil zijn activiteiten voortaan segmenteren op basis van customer journeys, om de consument beter te kunnen bedienen.

Audax en Retail Development Company gingen afgelopen zomer een vergaande samenwerking aan, waarbij de winkels van AKO en The Read Shop onder Audax Retail kwamen te vallen. In totaal bestaat de retaildivisie uit zevenhonderd verkooppunten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!