Carrefour opent geautomatiseerde winkel in België

Carrefour gaat een winkel openen waar de producten niet in de gebruikelijke supermarktschappen liggen, maar in automaten. Bovendien zijn er geen kassa’s in het filiaal van Carrefour Express aanwezig en wordt er geen contact geld geaccepteerd, meldt De Standaard.

Het nieuwe concept van de van oorsprong Franse supermarktketen komt in het centrum van Brussel en is 24 uur per dag, 7 dagen per week open. Klanten kunnen via een scherm in de winkel hun bestelling doorgeven en vervolgens maakt één van de drie automaten de bestelling klaar. Daarnaast kunnen boodschappen online besteld worden en in de winkel worden opgehaald. Verwacht wordt dat de winkel over enkele weken opengaat. 

Carrefour geeft aan dat er al plannen zijn voor het openen van meerdere van dit soort geautomatiseerde winkels. Plannen voor het automatiseren van bestaande vestigingen zijn er niet.

Door de gebruikelijke supermarktschappen te vervangen voor automaten, omzeilt Carrefour de wetgeving in België die winkels verplicht om contant geld te accepteren. Ook is het hierdoor mogelijk om de winkeldeuren 24/7 open te houden. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!