Bank twijfelde aan vertrouwensrelatie met Miller & Monroe

Vidrea Retail moest vorige maand uitstel van betaling aanvragen omdat ABN Amro het vertrouwen in het modeconcern opzegde. Uit een vonnis van de rechtbank blijkt dat aan de opzegging van het krediet door de bank een gebrekkige vertrouwensrelatie ten grondslag lag, die onder meer het gevolg is van het omleiden van betalingsverkeer.

Ook staat in het vonnis dat de aangestelde curator twijfelde over de vraag of zij tijdens de surseance voldoende op de hoogte is gehouden door het management van Vidrea. De schulden van het moederbedrijf van Witteveen en Miller & Monroe worden ingeschat op een bedrag van 36 miljoen euro, waarvan 2,3 miljoen bij ABN Amro.

Vidrea kreeg, na toezegging van uitstel van betaling, extra tijd van de rechtbank om zijn problemen op te lossen en daarmee faillissement te voorkomen. De beëindiging van surseance zou volgens de rechtbank als gevolg hebben dat de aanwezige voorraden veel minder zouden opbrengen voor de gezamenlijke schuldeisers. ‘Daarbij zal een faillissement naar verwachting het verlies van werkgelegenheid betekenen’, aldus het vonnis. Vidrea heeft 1800 werknemers in dienst, waarvan er 550 bij Miller & Monroe werkzaam zijn.

Vidrea vroeg vorige maand uitstel van betaling aan. Het bedrijf kwam naar eigen zeggen in moeilijkheden toen de Duitse tak op 1 maart in surseance trad. Ook verwijst het modeconcern naar 'een negatief artikel’ in het FD, waardoor leveranciers onmiddellijke betaling van rekeningen eisten. Eerder deze maand gingen de Nederlandse winkels van OVS Kids op slot, dat ook in handen is van Vidrea. Het bedrijf zegt te zijn ‘belazerd’ door Sempione Retail, de Zwitserse eigenaar van de formule OVS. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!