Rituals maakt sprong naar Azië

Rituals maakt sprong naar Azië

Rituals opent in augustus een winkel in Hongkong. Dat heeft director format & design Richard Lems bekendgemaakt tijdens Changemakers in Retail.

Het betekent de eerste winkel van Rituals in het Verre Oosten. Eerder werd al duidelijk dat de Nederlandse cosmeticaketen in juni een kantoor en een magazijn in Hongkong opent. Rituals wil de komende vijf jaar aan zijn aanwezigheid in Azië bouwen. De winkelketen heeft wel al enkele vestigingen in Dubai.

Rituals heeft 'grootse plannen voor heel Azië' vertelt Lems aan RetailTrends. "We beginnen met gebieden rondom China, zoals Maleisië en Singapore, omdat je duidelijk ziet dat de Chinese klant daar veel shopt." 

Rituals maakte een jaar terug al bekend graag de stap naar Azië te maken. De cosmeticaketen is nu vooral actief in West-Europa en met een klein aantal filialen in de Verenigde Staten.

Rituals heeft in totaal zo’n 750 winkels in 27 landen. De retailer boekte vorig jaar een omzet van 696 miljoen euro, een groei van 36 procent.

Reacties 1


Wayne Ho 24 mei, 11:51

Hopelijk weet Rituals dat de “Chinese klant” in Hong Kong, Maleisië en Singapore etnische origine gemeen hebben. Maar cultureel heel verschillend zijn en qua consumenten gedrag sterk kunnen afwijken van elkaar.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!