Gall & Gall-directie 'moet' in gesprek met FNV

De ondernemingsraad van Gall & Gall wil niet langer onderhandelen over betere arbeidsvoorwaarden. De raad vindt dit een taak voor de vakbond en wil daarom dat de directie weer om de tafel gaat zitten met de FNV, meldt de vakbond.

Eind vorige maand tekenden 262 Gall & Gall-medewerkers een petitie om bij de OR aan te dringen op betere arbeidsvoorwaarden. De raad moest er van de medewerkers bij de directie op aandringen opnieuw in gesprek te gaan met de FNV, stelde de vakbond. De FNV zegt dat de directie van de Ahold Delhaize-dochter die wens genegeerd heeft. “De brief van de OR is een eerste stap in de goede richting”, zegt een woordvoerder van de vakbond.

Aangezien de leden van de OR in dienst zijn van Gall & Gall is het volgens de FNV lastig om scherp te onderhandelen over de arbeidsvoorwaarden van de 1400 medewerkers. “Deze afhankelijkheid heeft een vakbond niet.” Het personeel pleit voor een eerlijke loonsverhoging, afspraken over veiligheid in de winkels en vermindering van de werkdruk. 

Vorig jaar zette Gall & Gall de vakbonden nog buitenspel voor het opstellen van een arbeidsvoorwaardenregeling (AVR). Jarenlange onderhandelingen met de vakbond liepen op niets uit en de slijterijketen wilde naar eigen zeggen een regeling met de eigen OR, omdat die ‘dicht bij de betrokken medewerkers staat’. Gall & Gall benadrukt dat de AVR de komende twee jaar van kracht blijft, inclusief de gemaakte afspraken over loonsverhoging. Het bedrijf zegt graag met de OR verder te praten over modernisering van de regeling.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!