De nieuwe eigenaar van Keymusic, Jan 't Hoen, wil tien miljoen investeren in de muziekwinkels en overweegt uitbreiding. Dat meldt de Amsterdamse ondernemer aan het Eindhovens Dagblad

"Eigenlijk verdient elke stad een eigen muziekwinkel", stelt 't Hoen. De nieuwe Keymusic-eigenaar heeft onlangs een winkel in Heerlen geopend. 't Hoen ziet potentie in de fysieke winkels, ondanks de online concurrentie. "Een instrument is iets persoonlijks, net als een auto. Dat wil je toch even voelen en uitproberen voordat je het koopt. Veel kan op internet, maar niet alles. Hier is een markt voor."

Keymusic liet woensdag weten concurrent Bax Music te verdenken van het stelen van bedrijfsgevoelige informatie rondom het filiaal in Apeldoorn, aangezien de Keymusic-winkel in Apeldoorn tijdens de doorstart 'stiekem' overstapte naar Bax Music. Met die overstap nam de winkel alle zakelijke contracten mee, meldde de Stentor. 

Keymusic heeft acht winkels in Nederland. De muziekwinkel ging in juni dit jaar failliet en maakte onder 't Hoen een doorstart. De nieuwe eigenaar heeft als plan om alle winkels in één logisch systeem onder te brengen.