Keymusic, dat in juni failliet werd verklaard, was al jarenlang verliesgevend. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curator.

In 2017 stond de keten die muziekinstrumenten en -apparatuur verkoopt ruim 863 duizend euro in het rood. Het jaar erop stond Keymusic meer dan 1,1 miljoen in de min en in 2019 stond er een verlies van 234 duizend euro in de boeken. De omzet van de vier eigen winkels en de vier franchisers was teruggelopen van ruim 14 miljoen in 2017 naar 5,3 miljoen euro in 2019. Keymusic zou onder meer last hebben gehad van internetwinkels die muziekinstrumenten verkopen.

Met vier partijen is serieus over een doorstart gesproken. De keus viel uiteindelijk op de Amsterdamse zakenman en drummer Jan 't Hoen (Wild Romance). Hij bleek 'slagvaardig en bereid een serieuze bieding op tafel te leggen', schrijft de curator. De koopsom blijkt bijna 3,5 miljoen euro te zijn. De nieuwe eigenaar zei tegen het Eindhovens Dagblad dat hij tien miljoen in de winkels wil investeren en dat hij misschien meer zaken wil openen.