Keymusic was al jaren verliesgevend

Keymusic, dat in juni failliet werd verklaard, was al jarenlang verliesgevend. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van de curator.

In 2017 stond de keten die muziekinstrumenten en -apparatuur verkoopt ruim 863 duizend euro in het rood. Het jaar erop stond Keymusic meer dan 1,1 miljoen in de min en in 2019 stond er een verlies van 234 duizend euro in de boeken. De omzet van de vier eigen winkels en de vier franchisers was teruggelopen van ruim 14 miljoen in 2017 naar 5,3 miljoen euro in 2019. Keymusic zou onder meer last hebben gehad van internetwinkels die muziekinstrumenten verkopen.

Met vier partijen is serieus over een doorstart gesproken. De keus viel uiteindelijk op de Amsterdamse zakenman en drummer Jan 't Hoen (Wild Romance). Hij bleek 'slagvaardig en bereid een serieuze bieding op tafel te leggen', schrijft de curator. De koopsom blijkt bijna 3,5 miljoen euro te zijn. De nieuwe eigenaar zei tegen het Eindhovens Dagblad dat hij tien miljoen in de winkels wil investeren en dat hij misschien meer zaken wil openen.

Reacties 2


Andre Hurks 16 aug, 16:19

Jan 't Hoen daar gaat je poen.


Reinder Koornstra 16 aug, 17:11

Vraag me of hier wel een goede bedrijfskundige analyse achter zit.
Die tent is dus al jaren verliesgevend, een bank was er niet ingestapt.
Niet alles kan omdat jij het wilt!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!