Amazon steunt goede doelen met geretourneerde producten

Amazon steunt goede doelen met geretourneerde producten

Amazon heeft een donatieprogramma opgezet voor zijn overtollige goederen. De dienst (Fulfillment by Amazon (FBA) Donations) is bedoeld voor verkooppartners die de distributie van hun producten aan Amazon uitbesteden. Geretourneerde producten die onderdeel zijn van het donatieprogramma worden daarin aangeboden aan goede doelen. 

Het programma start in september in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Het doneren van goederen is naar eigen zeggen niet nieuw. Amazon zegt jaarlijks miljoenen producten te doneren aan goede doelen, maar met het programma kunnen ook verkooppartners hieraan meedoen. In de Verenigde Staten werkt Amazon onder meer samen met Good360 en in het Verenigd Koninkrijk vallen Newlife, Salvation Army en Barnardo's onder de partners. 

"Het doneren van producten aan mensen die het nodig hebben, kan levens veranderen en het versterkt de lokale gemeenschap", zegt Alice Shobe, director Amazon in the community. "We zijn blij dat we dit programma kunnen uitbreiden met verkopers die gebruikmaken van onze fulfillment diensten."

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends