C&A maakt zich op voor beursgang in Brazilië

C&A maakt zich op voor beursgang in Brazilië

Eigenaarsfamilie Brenninkmeijer van C&A brengt zijn winkelactiviteiten in Brazilië naar de beurs. Dat meldt het FD op basis van documenten en wordt door de modeketen tegenover de krant bevestigd.

Het is voor het eerst dat C&A een deel van zijn mode-imperium naar de beurs brengt. De modeketen hoopt door de uitgifte van nieuwe aandelen voor omgerekend zo'n 450 miljoen euro aan kapitaal op te halen. Dat is veel meer dan de 76,5 miljoen euro die de familie de afgelopen vijf jaar zelf in de Braziliaanse kledingwinkels investeerde.

C&A was het afgelopen halfjaar goed voor omgerekend zo’n 510 miljoen euro omzet in Brazilië, blijkt uit bij de beurstoezichthouder ingediende documenten. De winst kwam uit op 172 miljoen euro. Drie jaar terug was C&A in Brazilië nog verliesgevend. 

C&A is ruim veertig jaar actief in Brazilië en heeft 282 winkels in het Zuid-Amerikaanse land. In totaal heeft de Nederlandse retailer zo’n tweeduizend vestigingen, verspreid over ruim twintig landen. In eigen land zijn er zo’n 120 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!