Hudson's Bay Nederland vraagt uitstel van betaling aan

Hudson's Bay Nederland vraagt uitstel van betaling aan

Hudson's Bay Nederland heeft uitstel van betaling aangevraagd. Het bedrijf zegt niet meer aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Dat zou een gevolg zijn van een gerechtelijke uitspraak en de dwangsommen die daarbij zijn opgelegd.

Samen met een bewindvoerder gaat Hudson's Bay bekijken of de warenhuizen in Nederland tot de eerder aangekondigde sluitingsdatum van 31 december open kunnen blijven. Half september werd duidelijk dat de keten zijn vijftien winkels in Nederland sluit. Daar werken in totaal zo'n 1400 mensen. Het bedrijf meldt dat het sociaal plan dat voor de werknemers werd afgesloten van kracht blijft. Het geld daarvoor is weggezet in een stichting en wordt gegarandeerd door de aandeelhouders, bevestigt vakbondsbestuurder Jacqueline Twerda van het CNV aan de NOS.

Hudson's Bay kwam twee jaar geleden naar Nederland, maar had het van begin af aan moeilijk. Pogingen om het tij te keren mochten niet baten. De winkels zitten voornamelijk in voormalige panden van V&D.

Reacties

Ach ja.
Uitstel van betaling in de laatste maand van dat ze open zijn.
Maar het sociaal plan blijft bestaan.
Van n kale kip kun je niet plukken.
En anders stinkt deze zaak nog harder

Geplaatst door Frits Vries op 29 november 2019 om 08:38

Je kan zien dat er in de top bij Hudson*s Bay veel ex V&Ders zitten! Eerst lekker graaien en dan failliet laten verklaren. Sociaalplan is een utopie gaat hem niet worden voor het personeel!

Geplaatst door A D op 29 november 2019 om 10:14

...... boulevard of broken dreams.

Geplaatst door Hubert Sistermans op 29 november 2019 om 12:07

Dat is ook een mannier om onder je huurcontracten van 10 jaar uit te komen

Geplaatst door Hanky Panky op 29 november 2019 om 14:13

Laatste nieuws

RetailTrends