Hudson's Bay trof een schikking met verhuurder pand in Utrecht

Hudson's Bay heeft een schikking getroffen met verhuurder IEF Capital voor 2,9 miljoen euro. Dat bevestigt een woordvoerster van het warenhuis vanochtend aan RetailNews. 

IEF Capital is de eigenaar van het Hudson's Bay-pand op Hoog Catharijne in Utrecht. Het warenhuis had daar nog een huurgarantie lopen van acht jaar. Deze is vervangen door een eenmalige betaling van 2,9 miljoen euro. Dat bedrag staat gelijk aan een jaar huur.

De verhuurder laat weten dat er veel belangstelling is voor het pand in Utrecht en dat daarom is besloten om de huurovereenkomst te beëindigen. "We zijn met diverse geïnteresseerde partijen in gesprek die gedeelten van het pand zouden willen huren voor zowel retail als voor andere doeleinden", luidt de reactie van IEF Capital.

Uit het kwartaalverslag van Hudson's Bay vorige week bleek dat de warenhuisketen een schikking had getroffen met een van zijn Nederlandse verhuurders. Wie dat is, werd toen niet bekendgemaakt. 

Hudson's Bay kondigde afgelopen september zijn vertrek uit Nederland aan. Eind december sluit het gros van de warenhuizen zijn deuren. Het ging sinds de intrede van Hudson's Bay in Nederland in 2017 al bergaf met de retailer. Pogingen om het tij te keren mochten niet baten. Lees op RetailTrends het complete verhaal over de roerige opkomst en ondergang van de warenhuisketen.

Reacties 2


Monica De Ridder 19 dec, 19:22

Echt heel,heel jammer dat het deze super keten niet gegund werd. Ik werd altijd heel blij van dit warenhuis met mooie uitstraling, brands en dynamiek. En wat een behulpzaam en attent personeel,top! Echt een verlies voor Nederland dit..


Bert Denslagen 20 dec, 11:25

Inderdaad heel jammer dat het Hudson"s Bay niet is gelukt.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!