Winkelketen Dierspecialist start toch door 

Winkelketen Dierspecialist start toch door 

Een groep van 8 franchisenemers heeft een akkoord bereikt met de curator.

De dierspeciaalzaakketen Dierspecialist start toch door onder een kleine groep franchisenemers. In totaal hebben 8 ondernemers een overeenkomst bereikt met de curator voor een doorstart. 

Stef van Amesfoort, voorzitter van de franchisevereniging, zegt dat de rechten onder de naam Dierspecialist zijn gekocht door 8 ondernemers. “De naam Dierspecialist geeft exact weer waar wij met onze winkels voor staan. Reden om met elkaar te investeren in deze naam en deze voor ons te kunnen behouden", aldus de voorzitter. Wel is het aantal ondernemers lager dan de 10 tot 12 winkels waar eerder, net na het faillissement van het bedrijf, sprake van was. 

Winkeliers in Blerick, Capelle & Bergschenhoek, Den Helder, Hellevoetsluis, Loosdrecht, Nunspeet en Woerden zijn betrokken bij de doorstart. Het is nog niet duidelijk hoeveel filialen hun deuren gaan openen: de franchisenemers zijn nog in gesprek met oud-ondernemers over mogelijke samenwerkingen. 

Dierspecialist Retail is een fusie van de franchiseketens van Dobey en Faunaland, en werd op 1 februari failliet verklaard door de rechtbank Amsterdam. Het bedrijf telde ooit 170 vestigingen; eind 2023 waren hier nog 24 van over. Dat aantal daalde door het faillissement snel verder; winkeliers konden hierdoor onder hun contract uit

Toen moederbedrijf Target Pet Holding begin dit jaar failliet werd verklaard, gooide een groot aantal ondernemers de handdoek in de ring.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!