Update: Bezorgde vakbonden gaan in gesprek met directie Blokker België

De koper van Blokker België, Dirk Bron, heeft diverse zakenpartners voor miljoenen euro's opgelicht. Dat meldt het FD na onderzoek. Bovendien was hij betrokken bij meerdere faillissementen. 

Bron nam afgelopen week de 123 winkels inclusief de 670 medewerkers van Blokker België over. Hij wil er een discountformule van maken onder de naam Mega World. Volgens het FD heeft Bron een twijfelachtig verleden. Gedupeerden en andere betrokkenen spreken van een patroon waarin hij grote partijen goederen wel bestelt, maar niet betaalt. Eerder werd al bekend dat het OM onderzoek doet naar Bron.

In 2008 nam Bron de Scheveningse modezaak Aqua Store over. In vijf maanden tijd 'onttrok hij grote bedragen aan de vennootschap voor privédoeleinden', blijkt uit een vonnis. Zo ging 60 duizend euro op aan horecabezoeken en draaide de zaak op voor een hotelrekening van 41 duizend euro. Volgens het FD gingen ten minste zes andere bv's tijdens of kort na het bewind van Bron op de fles. Tegen de krant zegt Bron dat hij daar slechts twee van kent.

Michiel Witteveen, van wie Bron de Belgische winkels overnam, noemt het 'super vervelend' dat er steeds meer over Bron boven tafel komt. "Tegelijkertijd hadden wij dit godsonmogelijk kunnen weten", zegt hij tegen het FD. De overname terugdraaien is volgens hem geen optie.