Supermarkten kampen nog steeds met lege schappen. Ondanks oproepen om niet te hamsteren, werd dit in het weekend nog steeds massaal gedaan. Onder meer opvallend veel blikconserven, houdbare melk, eieren, afbakbroodjes, rijst, pasta en andere houdbare producten werden ingeslagen. Ook toiletpapier bleef enorm populair.

Brancheorganisatie CBL blijft benadrukken dat er voldoende voor iedereen is, als mensen hun 'normale boodschappenroutine' blijven volgen. "Dat betekent: koop de hoeveelheden die je normaal ook koopt. Elke Nederlander heeft eten en hygiëneproducten nodig. Houd rekening met elkaar, blijf aardig tegen elkaar en zorg dat anderen ook hun reguliere boodschappen kunnen blijven doen." Zo is er volgens het CBL voor chauffeurs voldoende tijd om de supermarkten te bevoorraden en kunnen de vakkenvullers de producten in de schappen leggen.

Veel mensen zochten hun toevlucht tot internet. Bij Jumbo werd het zelfs zo druk dat bestellen niet meer mogelijk was. Ook konden bestellingen niet meer worden aangepast. Inmiddels kan er wel weer worden besteld, maar kun je vaak de eerstkomende dagen geen bestelmoment meer kiezen. Ook bij Albert Heijn en Picnic lukt dat nauwelijks en stuiten klanten op 'vol'.