Franchisewet goedgekeurd door Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft ingestemd met een wet die franchisers meer bescherming biedt. Het woord is nu aan de Eerste Kamer.

De franchisewet zorgt voor meer transparantie bij het sluiten van de franchiseovereenkomst. Franchisenemers worden beter geïnformeerd over ontwikkelingen rondom de franchiseformule. Daarnaast komt er meer zeggenschap voor franchisenemers.

Het Vakcentrum, de brancheorganisatie voor zelfstandig retailondernemers en franchisenemers, is blij met de wet. "Hier hebben we ons meer dan tien jaar voor ingezet", zegt directeur Patricia Hoogstraten. Ze wijst erop dat in de detailhandel vooral de supermarktbranche veel franchisers kent. Doordat er geen specifieke wettelijke regels waren, werd het speelveld volgens haar steeds ongelijker.

De belangenorganisatie voor franchisegevers (NFV) is positief kritisch, maar vindt dat de wet op een aantal punten moeilijk uitvoerbaar is. Zo treedt de wet al op 1 januari in werking; veel te vroeg volgens de NFV.

Reacties 1


K Mertens 17 jun, 10:32

TOP..
Dit geeft meer transparantie en meer duidelijkheid voor de franchisenemers. Dit had veeeeel eerder moeten gebeuren en had ook heel veel leed bespaard voor heel veel gezinnen..

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!