Cookinglife wil uiteindelijk vijf à zes fysieke winkels in Nederland hebben. Dat vertelt operationeel manager René de Theije in een interview met RetailTrends. De van oorsprong online kookwinkel opende onlangs zijn tweede filiaal in Nijmegen. 

Het bedrijf liet eerder weten in de toekomst ruimte te zien voor een derde kookwinkel ‘in een andere binnenstad’. “Ik denk dat er in Nederland in het koken en tafelen nog best wat mogelijkheden zijn”, bevestigt De Theije. “Zeker omdat de kookwinkels die er zijn vaak wat oudere eigenaren hebben, die vroeg of laat graag met pensioen willen.” De Theije verwacht dat er veel winkels ter overname zullen vrijkomen, maar heeft nog geen nieuwe locatie op het oog. 

Toch is een winkel in elke grote stad niet het streven; met vijf à zes filialen denkt de operationeel manager het land min of meer gedekt te hebben. “Er zijn nog een paar blinde vlekken, maar met de grote populariteit van online is Nederland al aardig snel verzadigd.”

Cookinglife werd pakweg zes jaar geleden opgericht als online kookwinkel en is inmiddels ook actief in het buitenland. Het bedrijf stond vorig jaar op de derde plek van de CrossBorder Top 30, de lijst met snelst groeiende Nederlandse e-commercebedrijven over de grens. In een gesprek met RetailTrends vertelt De Theije onder meer over zijn samenwerking met Wehkamp, Cookinglife’s native approach in Europa en de impact van de coronacrisis op het bedrijf.