Sacha en Manfield failliet in België

Sacha en Manfield failliet in België

De Belgische tak van schoenenketens Sacha en Manfield is failliet verklaard. Dat meldt moederbedrijf Termeer Groep.

De zeventien winkels in België zijn dicht. De webwinkels vallen buiten het faillissement. Sissy-Boy, sinds vorig jaar onderdeel van het bedrijf, is niet failliet. Termeer Groep hoopt op een doorstart.

Volgens een woordvoerder is het faillissement eerder in juli al uitgesproken en is er al een principeakkoord met de curatoren over een doorstart. Daarbij zou de huidige eigenaar de winkels voortzetten. Hoeveel vestigingen open kunnen blijven moet de komende weken duidelijk worden.

De Belgische retailmarkt zit al jaren in zwaar weer, zegt de woordvoerder tegen persbureau Belga. "De schoenenbranche is een van de hardst geraakte branches." De coronacrisis heeft de situatie nog verergerd.

Reacties

Het is wachten tot Nelson ook omvalt. Het middensegment heeft geen bestaansrecht meer.

Geplaatst door Joost Kriek op 1 augustus 2020 om 14:25

Joost kriek ik denk niet dat jij verstand hebt van schoenen. Nelson weet echt wel hij hoe ze het doen

Geplaatst door Joost Coolen op 1 augustus 2020 om 20:20

De schoenwereld staat op instorten, wereldwijd. Laagste markt blijft bestaan maar deze taart wordt verdeeld in tig merken dus marges blijven extreem dun.
De high end markt kan overleven door innovaties en kwaliteit maar zit in het topje van de piramide, overleven kan in kosten besparing strategische markt penetratie, social media zonder kwaliteitsverlies.
Maw. Snel geld is verleden tijd. Gezond verstand, juiste investeerders en geduld.
Namens Willem van Bakel 40 jaar ervaring in de schoen wereld en nog steed succesvol
Door het toepassen van juiste strategieën.

Geplaatst door Dr. willem Van Bakel op 1 augustus 2020 om 23:59

Ik denk dat Willem helemaal gelijk heeft. Vinger op de zere plek maar wel toekomst gericht denken. Geert-Jan Groels

Geplaatst door Geert-Jan Groels op 2 augustus 2020 om 18:45

Het probleem van Sasha zit vooral in de prijs en kwaliteit van de schoenen. Als ex-vaste klant kocht ik meerdere paar schoenen per jaar. Vooral omdat Sasha altijd een uitgesproken collectie heeft, bijzondere schoenen die net even anders zijn.
Maar de laatste jaren zijn deze schoenen met 25% tot 50% in prijs toegenomen. Een herenschoen kost gemiddeld 150 euro, terwijl de kwaliteit enorm verslechterd is. Zolen laten los, leder is vaak geen écht leder etc. Daarnaast is de collectie ook minder bijzonder geworden en lijkt het nu vooral op een Manfield aangevuld met wat bijzondere schoenen.

Geplaatst door Seb Seb op 3 augustus 2020 om 11:50

Laatste nieuws

RetailTrends