Advertorial: Welke verzekeringen kun je als ondernemer in de retail afsluiten om risico’s te beperken? 

Advertorial: Welke verzekeringen kun je als ondernemer in de retail afsluiten om risico’s te beperken? 

Als ondernemer in de retail loop je verschillende risico’s. Zo kun je aansprakelijk worden gesteld voor het leveren van een verkeerd, of bijvoorbeeld een ondeugdelijk product. Ook kan het voorkomen dat er een conflict ontstaat met een leverancier. Denk aan een situatie waarbij producten niet tijdig geleverd worden, of waarbij de kwaliteit van deze producten onvoldoende is om ze te kunnen verkopen. In dergelijke situaties ben je blij, wanneer je de juiste verzekeringen hebt afgesloten. Dit artikel zet enkele bedrijfsverzekeringen op een rijtje, die interessant kunnen zijn voor ondernemers in de retail. Een goede dekking is cruciaal voor de toekomst van je bedrijf! Schadeclaims kunnen immers al snel flink oplopen.  

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor ondernemers 
Bedrijven in de retail kunnen van verschillende partijen een schadeclaim krijgen. Denk bijvoorbeeld aan klanten, werknemers en omwonenden. Zelfs de overheid zou een schadeclaim bij je neer kunnen leggen. Om in dergelijke situaties goed beschermd te zijn, is het afsluiten van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering verstandig. Houd er hierbij rekening mee, dat je als bedrijf aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen. Zo dien je de kans op een schadeclaim tot een minimum te beperken door bijvoorbeeld regelmatig naar de kwaliteit van producten te kijken, je bedrijfspand te laten voldoen aan de laatste veiligheidsvoorschriften, enzovoorts.  

Rechtsbijstandverzekering voor conflicten 
In sommige gevallen ontvang je niet direct een schadeclaim, maar ontstaat er een conflict. Om in dergelijke situaties uit te zoeken wat je positie is, kan juridisch advies van een jurist of advocaat wenselijk zijn. Hulp van een advocaat komt ook van pas, wanneer het tot een rechtszaak komt. Met een rechtsbijstandverzekering worden dergelijke kosten vergoed door de verzekeraar. Ook werken verzekeraars vaak samen met juristen, die je vrijblijvend van advies kunnen voorzien bij conflicten. Houd er bij een rechtsbijstandverzekering rekening mee, dat conflicten die zijn ontstaan voor de ingangsdatum van de verzekering niet vergoed worden. Wacht zodoende niet te lang met het afsluiten van deze verzekering.  

Bescherming van de inventaris van je bedrijf 
Als ondernemer in de retail werk je mogelijk met grote voorraden. Je moet er niet aan denken, dat een deel van deze inventaris onteigend wordt bij een inbraak. Zorg voor een goede inboedelverzekering voor je bedrijfspand of opslagruimte, om schade vergoed te krijgen na een inbraak. Daarbij is een goede beveiliging van het pand cruciaal om inbrekers buiten te houden. Naast een inboedelverzekering mag ook een opstalverzekering niet ontbreken. Mocht je het pand gekocht hebben, dan ben je vaak al verplicht deze af te sluiten wanneer de aankoop middels hulp van een kredietverstrekker is gedaan. Bij het huren van een bedrijfspand wordt deze verzekering in sommige gevallen afgesloten door de verhuurder.  

Verzekering voor bedrijfswagens van je onderneming 
Wanneer je producten zelf bij consumenten bezorgt, is het raadzaam om een zakelijke auto aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan een grote bestelbus, waarmee je in een keer een groot aantal bestellingen mee kunt nemen. Zorg dat de bestelwagen goed verzekerd is, om onverwacht hoge kosten tegen te gaan. Net als bij een reguliere personenwagen, heb je de keuze uit een WA-verzekering, een verzekering met beperkt casco en een allrisk verzekering. Houd er rekening mee, dat de kans op een inbraak in een bestelwagen doorgaans groter is dan in een personenwagen. In de bestelwagen liggen vaak immers waardevolle spullen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!