Advies: voer strenge lockdown in

Advies: voer strenge lockdown in

Er moet zo snel mogelijk een strenge lockdown komen om het coronavirus te bestrijden. Daarvoor pleiten de deskundigen van het Red Team, de tegenhanger van het Outbreak Management Team.

De groep adviseert onder meer de winkels te sluiten. Alleen supermarkten en apotheken zouden open moeten blijven. Red Team-lid Wim Schellekens zegt tegen RTL Nieuws dat een korte, krachtige lockdown nodig is om daarna het leven weer enigszins normaal te kunnen oppakken. "Maar dan moet we in de tussentijd wel het testbeleid en het bron- en contactonderzoek volledig op de rails hebben."

Het Red Team staat niet alleen in zijn pleidooi. Zo pleit ook de Veiligheidsregio Twente voor een verdere aanscherping van de coronamaatregelen. In die regio is sprake van een explosieve toename van het aantal coronabesmettingen. Plaatsvervangend voorzitter Arjen Gerritsen van de Veiligheidsregio Twente: "Het lijkt erop dat we te weinig thuiswerken. Wij zien hier ook veel drukte in de winkelstraten."

Reacties 7


R DB 25 okt, 11:33

Begrijp niet waarom de winkels dicht zouden moeten, het aantal klanten die een fysieke winkel bezoekt is ondertussen al met ruim 50% ingestort, en de meeste besmettingen vinden achter de voordeur plaats.De klant is gemiddeld 15 minuten in een winkel en dan praat ik niet over de supermarkten, dus hoeveel besmettingen vinden er in winkels plaats, net zoals in de horeca.
Maar ook de ondernemingen jagen zelf de klanten de deur uit,ondersteund door Inretail, was je voorheen klant is koning, ben je nu een wandelende besmettingsbron die wij het liefst in een afgesloten pak zien binnenkomen. Mondkapje verplichten aan je klanten en personeel, terwijl het niet bewezen preventief werkt, je kunt dan net zo goed een maanpak aantrekken wat niets bijdraagt, en het is een advies is vanuit de overheid, alleen komen en het liefst zo weinig mogelijk, ik begrijp als manager dat de klant de winkel mijd, ik ga zelf ook niet als ik vrij ben shoppen om deze redenen, ik voel me niet welkom in de winkels waar bij de ingang al een wachter staat die mij verteld wat te doen om mijn geld bij hen uit te mogen geven, en by the way ik shop nu ook niet online, spaar liever even door om te bufferen. Dit betekend het definitief einde van de fysieke winkels, binnensteden worden spooksteden en waarom, omdat er een virus rondgaat waartegen wij zogenaamd beschermd moeten worden. Nee ik ben geen doemdenker maar ook ik verwacht binnen nu en zes maanden na 29 jaar als bedrijfsleider op straat te staan.


Harold Weerman 24 okt, 13:28

Supermarkten kunnen het nu al niet aan. Controle is er nauwelijks, terwijl de kleinere winkels het super op orde hebben. Laat mensen verplichten 1 x per week de boodschappen te doen, in plaats van 3 x per dag. Supermarkten die het beleid niet opvolgen, direct dicht, drie weken. Dan leren ze het misschien. De managers verplicht bij een kleinere winkel laten werken die hen kan laten zien hoe het wel moet.


Twan Bergsma 23 okt, 23:51

Een volledige lock down zou funest zijn voor de detailhandel. 30 tot 40 % van de winkels gaan het niet overleven. Dit zal niet alleen psychische en financiële gevolgen hebben voor de ondernemers en de gezinnen van de medewerkers, verhuurders, aanverwante bedrijcen maar ook de schatkist gaat heel veel mislopen.
Alle winkels uiterlijk 19.00 uur dicht en een avondklok instellen. BOA's inzetten om SAMEN met de retailers de maatregelen handhaven.


ikke weet het 23 okt, 16:06

ALS er een lockdown MOET komen, dan ook voor ALLE zaken, het kan niet zo zijn dat iemand met bijvoorbeeld een speelgoedwinkel, huishoudwinkel of iets dergelijks straks niet meer fysiek kan verkopen, en dat een groot macht als een bol.com kan door verkopen, al dan niet bezorgd of afgehaald op een pick up point als Albert Heijn.
Nu kun je dan wel zeggen, begin of heb zelf een webshop, maar een bedrijf als een bol.com of amazone, deze zijn zo machtig, dat je als gewone ondernemer nooit gevonden kan worden.

gelijke monniken gelijke kansen, anders zou ik zeggen winkeliers.... gooi de hut NIET op slot.


A. Diender 23 okt, 14:46

Zo lang mensen -zonder controle- bij elkaar over de vloer komen zal het virus niet verdwijnen. Zinloze onderbuikgevoelens van 'het volk' dwingen de politiek steeds meer om bizarre maatregelen te nemen. De offline retail gaat deze klap al nauwelijks te boven komen, een verdere lockdown van 4-6 weken gaat einde zijn voor 25% van de retailers. En iedereen straks maar zeiken dat de steden niet meer gezellig zijn.


Hans Zalm 23 okt, 12:28

In de oorlog werd er door onze voorvaderen gestreden voor vrijheid, maar nu zal deze vanwege een onzichtbare vijand deze van ons afgenomen worden. Of een lock down helpt. Ja, om de mensen en de economie kapot te maken. Virus trekt er zich niks van aan. Een paar daagjes rust en boem daar is ie weer. Het is zoals het is. Gewoon over ons heen laten komen. En die mondkapjes waar de natuur inmiddels mee vol ligt verbieden. Helpt toch niet. Dat is inmiddels wel bewezen. De gedachte alleen al dat een dom kapje iets tegen kan houden wat alleen onder een goede microscoop te zien is is dom.


Dr. h.c. Theo Terdu 23 okt, 12:14

Een volledige lock-down geeft geen garantie op het terugdringen van het aantal besmettingen (zie omliggende landen) en treft de economie en het maatschappelijk leven op een gigantische manier. Supermarkten moeten eenrichtingsverkeer inlassen en mondkapjes verplicht stellen en het aantal klanten dat binnen is beter controleren. Verder zullen helaas winkelconcentraties waar veel mensen komen of het aantal bezoekers moeten beperken en mondkapjes verplicht stellen of moeten sluiten.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!