AS Adventure, het moederbedrijf van buitenwinkel Bever, onderhandelt noodgedwongen met zijn financiers over schuldverlichting. Dat bevestigt topman Frederic Hufkens tegenover het FD

AS Adventure gaat gebukt onder een zware schuldenlast. De Franse investeringsmaatschappij PAI Partners nam het bedrijf in 2015 over en zette daarbij een langlopende schuld van 200 miljoen euro op de balans, verstrekt door twaalf banken. 

De coronacrisis maakt de financiële situatie van het bedrijf nog nijpender: klanten bleven eerder dit jaar weg door de tijdelijke winkelsluitingen en gaan minder op reis. Hierdoor verkoopt het bedrijf fors minder sport- en buitenspullen. “COVID gaat ons tot in 2021 raken”, zegt Hufkens tegen de krant. “Want de tweede lockdown dwarsboomt het wintersportseizoen.” De jaaromzet van AS Adventure is tot nu toe met 22 procent gedaald ten opzichte van vorig jaar en bedraagt op dit moment 360 miljoen euro. 

AS Adventure heeft zo’n tweehonderd winkels in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk en Engeland. Dochterbedrijf Bever heeft in Nederland 54 filialen.