Ondernemingskamer buigt zich over Miss Etam

De Ondernemingskamer in Amsterdam buigt zich 21 januari over de gang van zaken bij NXT Fashion, het moederbedrijf van Miss Etam en Steps. De zaak is aangespannen door de ondernemingsraad en vakbond AVV.

Directeur Martijn Rozenboom vroeg maandag uitstel van betaling aan voor het distributiecentrum en het shared service center (het hoofdkantoor). Daar werken 116 mensen. Hij wees erop dat door de huidige lockdown de omzet in één keer is weggevallen. Daardoor kunnen de twee bedrijfsonderdelen volgens hem niet langer aan hun betalingsverplichtingen voldoen.

De OR en het AVV lieten kort daarvoor al weten naar de Ondernemingskamer te stappen om de sluiting van het distributiecentrum en het hoofdkantoor te voorkomen. Gesprekken over een sociaal plan waren op niets uitgelopen. Volgens het AVV wilde Rozenboom minder betalen dan de werknemers via het UWV zouden krijgen. "Duidelijk was dat Rozenboom zelf faillissement zou aanvragen als AVV niet akkoord zou gaan met zijn ondermaatse voorstel", zegt AVV-voorzitter Martin Pikaart. FNV en CNV waren volgens Rozenboom niet ingegaan op de uitnodiging voor een adviesaanvraag voor een reorganisatie en het sociaal plan.

Rozenboom nam begin september Miss Etam en het veel kleinere Steps over na het faillissement van FNG, net als de merken Expresso, Claudia Sträter en Promiss. Hij telde er in totaal 7,8 miljoen euro voor neer. Rozenboom kwam volgens curator Kees van de Meent met het beste bod. Andere partijen slaagden er niet in geld los te krijgen bij de bank. Rozenboom verkocht Expresso en Claudia Sträter al snel door aan de Van Uffelen Groep. Promiss is vorige maand overgenomen door het Belgische Paprika. 

Reacties 2


Dieter Pennickx 24 dec, 13:54

Boeltje is zo corrupt als maar zijn kan. Vreemd dat dit in de huidige samenleving kan. Mede mogelijk gemaakt door Kees van der Meent en Martijn Rozenboom. Friends forever.


Bertus Baartman 29 dec, 19:10

In september alle nog openstaande orders van FNG ingeven voor levering eind oktober, en als de goederen eind oktober binnen zijn nergens meer op reageren. Hoe door en door verrot en in en in slecht kun je zijn!?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!