'Bij avondklok moet distributie en bezorging supers doorgaan'

Als er een avondklok wordt ingesteld, moet er een ontheffing komen voor distributiecentra. Ook moet de bevoorrading doorgaan en moeten supermarktmedewerkers boodschappen kunnen blijven bezorgen. Dat zegt brancheorganisatie CBL tegen het ANP.

Het CBL zegt dat het over verschillende scenario's nadenkt en dat het nog in overleg is met de overheid over een eventuele avondklok. "We wachten af wat het gaat inhouden", meldt een woordvoerster. "We horen verschillende uren, dat heeft verschillende impact."

De koepelorganisatie wil in ieder geval ontheffingen zodat distributiecentra kunnen doordraaien. Het werk daar gebeurt veelal in de nacht, zegt het CBL. Bevoorrading van supermarkten gebeurt vaak voor of na openingstijden en afhankelijk van de supermarkt, soms meerdere keren per dag. "In het geval van een avondklok zou dat na het ingaan van de klok gebeuren. De vakken moeten wel gevuld blijven." Omdat volgens het CBL veel mensen afhankelijk zijn van bezorging, moet er ook een ontheffing komen voor supermarktmedewerkers die bezorgen.

Het kabinet overweegt een avondklok in te stellen, omdat het aantal coronabesmettingen niet snel genoeg daalt. Bovendien zijn er zorgen over de Britse variant van het virus, die veel besmettelijker lijkt. Een groot deel van de Tweede Kamer, waaronder regeringspartij D66, is nog niet overtuigd van het nut van de ingrijpende maatregel. Ook veel burgemeesters zijn kritisch, omdat het moeilijk te handhaven zou zijn.

Reacties 8


James Cooper 19 jan, 10:36

Wat een onzin. Een avondklok is een avondklok, punt! Dan kunnen we niet vrolijk boodschappen blijven bezorgen of ‘s avonds vakken gaan vullen. Dan zijn er nog wel 50 bedrijfstakken die een uitzondering willen. Supermarkten zijn in deze tijd grootverdieners en nemen sowieso al veel te weinig verantwoordelijkheid vind ik bij het naleven van de Corona regels, Iedereen wordt maar toegelaten en nauwelijks controle op mondkapjes.


Pascal Vaassen 19 jan, 11:02

James Cooper wil graag plunderingen en paniek? Natuurlijk draaien distributie centra door. Ze zijn natuurlijk niet gek in Den Haag.


Kees Van vliet 19 jan, 12:48

Shell en Ect draaien ook door, en zo zijn er nog 100 voorbeelden, avondklok is wassen neus


Wilma Velroy 19 jan, 13:40

Natuurlijk moeten de veelal oudere en kwetsbare mensen ,s.avonds hun boodschappen bezorgt kunnen krijgen ,ik woon tegenover een appartement en daar zie ik zo rond negen a tien uur ,de plus,Jumbo en picknick voor rijden ,dus deze mensen moeten dan overdag maar hun leven wagen en zelf de boodschappen gaan halen ? En hoe zit het met pizza bezorgen ? Als je de hele gewerkt hebt en ook nog je kids onderwijs gegeven hebt,heb je niet altijd zin om te koken . En al sluit je het hele land op,corona verspreid zich via de lucht. En nu zijn er al vier gemuteerde varianten,gaat lekker zo. Ik zit al sinds maart meestal thuis en ben er klaar mee en doe niet meer mee. Laat gommers maar eens hier op de koffie komen,krijgt hij ook nog lekkere Limburgse vlaai. Zal ik hem netjes mijn mening eens zeggen .


Mini Coopertje 19 jan, 19:45

@James Cooper, U heeft geen idee betreffende het Supermarkt gebeuren. U zit er totaal naast. Verdiep u voor u spreekt.


Walter Vuuring 19 jan, 21:40

@Wilma Velroy
Het is niet van belang of je zin hebt om te koken of niet. Dan maar met tegenzin. Des te eerder zijn we er vanaf.


Anno Niem 20 jan, 13:18

Wat is het probleem? Van 20:00 uur beginnen met werk. dan 8 uur nachtdienst de volgende ochtend kun je weer gewoon naar huis.....het werk kan gewoon doorgaan geen reden voor ontheffings smoesjes. Openingstijden van winkels kun je ook reguleren bijvoorbeeld wijk 1 van 8-9 uur wijk 2 van 9-10 uur etc. Denk in mogelijkheden en niet in problemen.


LA Van As 21 jan, 09:30

Hoe zit het met betaald voetbal?
Tankstation snelwegen?
Tv programma live, oa Big Brother ?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!