Honderden medewerkers Makro raken huidige baan kwijt

Honderden medewerkers Makro raken huidige baan kwijt

Door een reorganisatie verliezen enkele honderden werknemers bij groothandelsketen Makro hun huidige baan. Dat meldt RTL Nieuws op basis van een brief die naar een deel van het personeel is gestuurd.

Makro schrijft dat het zijn verkooporganisatie anders gaat inrichten. Ruim tweehonderd voltijdsfuncties vervallen. Het gaat omgerekend om zo'n driehonderd medewerkers. Ze kunnen solliciteren op een andere functie.

Bij de zeventien Makro-vestigingen in Nederland werken zo'n 3400 mensen, verdeeld over circa 2350 voltijdsbanen. Een woordvoerster zegt tegen RTL dat er 209 voltijdsfuncties verdwijnen, maar dat er ook 296 nieuwe functies bij komen. Per saldo komen er dus meer banen. Volgens een betrokkene vallen veel nieuwe functies echter in lagere loonschalen.

In een verklaring meldt Makro dat niet is uit te sluiten dat een aantal mensen niet in de nieuwe functie past. Voor hen is een sociale regeling beschikbaar.

Makro lijdt al enkele jaren verlies. Daarom is het bedrijf in 2018 begonnen met een andere opzet van de organisatie. Door de coronacrisis heeft Makro het extra moeilijk: horecaondernemers blijven weg.

Reacties 1


G H 14 apr, 10:33

Lijkt V&D wel!
Bestaat nu ook niet meer!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!