De oprichtersfamilie Van den Broek - van de gelijknamige supermarktketen Dirk van den Broek - laat de doorstart van D-reizen aan zich voorbijgaan. Dat meldt curator Ton Tekstra aan De Telegraaf.
De familie was tot maart via Stichting Uniconsult nog een van de schuldeisers van D-reizen. "Begin maart is de schuld van 5,6 miljoen aan Uniconsult afgelost", aldus Tekstra. "Dat is gedaan door de vroegere aandeelhouder van de D-rt Group, de Raiffeissen Touristik Group (RTG)."
Tijdens een kort geding in december 2020 tussen D-rt Group en aandeelhouder RTG tegen Uniconsult bleek dat de onderlinge verhouding tussen de twee partijen slecht is. RTG en Jan Henne de Dijn (directeur D-rt Group) zouden een onderling akkoord hebben gesloten voor een doorstart. Familie Van den Broek moest ruim vier miljoen euro op de lening afschrijven in ruil voor nieuwe aandelen in de doorgestarte onderneming. Daar zag de familie van af en de rechter stelde hen in het gelijk.
De oprichtersfamilie stelde dat er te weinig informatie was om te concluderen dat de voorgestelde transactie positief voor hen uit zou pakken. Het akkoord zou te veel gericht zijn op het belang van een doorstart voor RTG en D-rt Group. Ook zouden de merknamen D-reizen en D reizen te laag gewaardeerd zijn.
De merknamen D-reizen en D reizen zijn begin maart buiten de D-rt Group geplaatst en op een privé-bv van Jan Henne de Dijn gezet. "Het kan niet anders dan dat de familie door RTG is afbetaald. De familie Van den Broek wilde deze merken niet zo maar opgeven", zegt Hendrik Noorderhaven van EU Claim, het merkenbureau dat de transactie heeft onderzocht.
Het moederbedrijf achter D-reizen werd begin april failliet verklaard. Door de coronacrisis kwam er nauwelijks nog geld binnen. Bij D-reizen werkten zo'n 1150 mensen en het bedrijf beschikt over 285 reisbureaus. VakantieXperts valt buiten het faillissement.
Reacties 0