'Nieuwe investeringsronde van 500 miljoen dollar voor Gorillas'

'Nieuwe investeringsronde van 500 miljoen dollar voor Gorillas'

Flitsbezorger Gorillas wil naar verluidt 500 miljoen dollar ophalen bij een nieuwe investeringsronde. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.  

Gorillas - die het bericht overigens 'speculatie noemt' - zou na de investeringsronde zes miljard dollar waard zijn. Wat de bezorgdienst wil met het geld is nog onduidelijk. Bij een eerdere kapitaalinjectie haalde het bedrijf, dat in tien minuten boodschappen kan bezorgen, al eens 300 miljoen dollar op en verkreeg daarmee de status 'unicorn' (een naam voor bedrijven met een waarde boven de één miljard dollar). 

De bezorgdienst zou daarnaast afgelopen week te kampen hebben gehad met een datalek, waardoor gegevens van 200 duizend klanten op straat zijn komen te liggen. Het gaat onder meer om de naam, adresgegevens, e-mailadres en een foto van de voordeur. Dat blijkt uit onderzoek van it-collectief Zerforschung. De data was via een API die Gorillas gebruikt gemakkelijk toegankelijk. Het datalek is inmiddels verholpen en alle getroffen klanten hebben een e-mail ontvangen.

Het van oorsprong Duitse Gorillas bezorgt in Nederland in de steden Amsterdam, Groningen, Leiden, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. 

Reacties 3


michel van wijk 10 mei, 10:52

Ik ben waarschijnlijk een retailer van een 'vorige' generatie maar kan iemand mij uitleggen:
(1) wat is het businessmodel van een boodschap (1, 2 of 3 artikelen, geen krat vol want dat kan niet in die rugzak) binnen 10 minuten bezorgen (dat betekent dat die bezorger circa 2 leveringen in het uur kan doen a 15 euro uurloon) voor dezelfde prijs als in de supermarkt?
(2) wat is de morele status van een kant die een appel, een cola, een zak chips binnen 10 minuten afgeleverd wil hebben i.p.v. zelf even binnen 10 minuten naar de winkel lopen want Gorilla en Getir c.s. doen dit alleen in dichtbevolkte wijken waar ook binnen 1 km een supermarkt is?


Bert Ysfogel 10 mei, 13:43

Het blijft onbegrijpelijk dat er met een rugzak boodschappen geld verdient kan worden met bezorgen.


Herman van Wissen 10 mei, 14:31

Het klinkt ongezond voor mens en maatschappij. Weer een voorbeeld van een bedrijf waar het draait om marktwaarde en aandeelhouders. Bijdrage aan de maatschappij?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!