'Grootwinkelbedrijven gaan reorganiseren'

'Grootwinkelbedrijven gaan reorganiseren'

Grootwinkelbedrijven zijn teleurgesteld dat een aparte compensatieregeling voor hen uitblijft. Reorganisaties zijn daardoor onvermijdelijk, blijkt uit een rondgang van De Telegraaf.

"Enkele tientallen klanten van ons zijn nu aan het kijken welke winkels er openblijven of definitief sluiten", zegt managing director Frank Quix van het retailadviesbureau Q&A tegen de krant. "Ik verwacht geen grootschalige faillissementen, maar wel flinke reorganisaties die ook ten koste zullen gaan van de werkgelegenheid. De effecten van de lockdown gaan we later dit jaar terugzien."

Algemeen directeur Jan Meerman van INretail, de brancheorganisatie voor non-food, is daarmee bekend. "Grootwinkelbedrijven sluiten filialen, dat zien wij ook gebeuren. We zijn nu bezig met een inventarisatie."

Directeur Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel constateert in de krant dat veel winkeliers momenteel kijken hoe ze de verliezen van de afgelopen maanden kunnen compenseren. "En dan moet je zowel het winkel- als het personeelsbestand tegen het licht houden. Veel winkelketens blijven nu achter met schulden."

Reacties 4


Frits Vries 17 jun, 13:50

We hoeven toch geen verliesgevende winkels te financieren.
Dat die überhaupt voorheen ook geopend bleven.


Machiel R 17 jun, 15:25

Wat zijn deze heren negatief. Dit geeft ook een negatieve impact op mensen die in de retail willen werken. Resultaat, bedrijven met bestaansrecht kunnen geen personeel vinden. Terwijl dat nu al heel moeilijk is. Ik maak mij dan ook niet zo'n zorgen om de werkgelegenheid, er zijn meer vacatures dan mensen.


Leonard Van Liere 17 jun, 20:49

Vele filialen van grootwinkelbedrijven of winkels van fabrikanten hebben sowieso een marginaal bestaan. Ze bleven bestaan omdat ze bestonden en liepen onder andere stuk omdat er geen echte ondernemers op de winkelvloer stonden maar ondermaats zeer jeugdig en goedkoop personeel. Zonder gezichtsverlies met COVID als kapstok kan dus nu met opgeheven hoofd de boel op slot.


Joost Kriek 19 jun, 12:46

Decennia drijven de grootwinkelbedrijven de huurprijzen op zodat kleine zelfstandigen moeten vertrekken, ergens kan ik weinig medelijden met de de grote jongens voelen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!