Nieuwe eigenaar Marskramer ziet ruimte voor meer winkels

Nieuwe eigenaar Marskramer ziet ruimte voor meer winkels

Otto Simon, de nieuwe eigenaar van huishoudketen Marskramer, ziet ruimte voor meer filialen van deze formule. Dat zegt directeur verkoop Hans Hummelink tegen RetailTrends

Het idee is om ondernemers die nu nog onder een Novy- of Prima-vlag opereren over te halen om weer bij Marskramer aan te sluiten. "De naam Marskramer willen we weer groot maken", aldus Hummelink. Onder meer door de filialen van een frisse, moderne uitstraling te voorzien, maar ook door het winkelbestand uit te breiden. 

Dat kan zowel een uitbreiding van het aantal combinatiewinkels zijn, als het openen van pure Marskramer-filialen. Wat betreft de combi-winkels denkt Hummelink aan Marskramer en Top 1 Toys - de speelgoedformule van Otto Simon - onder één dak. "Zeventig procent van de Marskramer-winkels verkoopt al speelgoed, dus dat zou een mooie toevoeging zijn."

Niet snel maar goed
Ondertussen komen ook de eerste aanvragen voor standalone-winkels van Marskramer binnen. Dus dat de huishoudketen gaat uitbreiden staat vast. Op wat voor termijn is echter nog onduidelijk. "Dat wat we doen moet niet snel maar goed gebeuren.

Het totale winkelbestand (inclusief Novi- en Prima-winkels) staat op 157. Daarvan opereren er 72 onderde vlag van Marskramer, Novi of Prima en de rest onder eigen naam. Marskramer zelf heeft 36 winkels.

Vorige week maakte Audax bekend zijn huishoudtak te verkopen aan Otto Simon. Het hele interview met de nieuwe eigenaar van Marskramer lees je hier.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!