De 10 best gelezen artikelen van 2021

De 10 best gelezen artikelen van 2021

Het is HEMA wederom gelukt. De retailer prijkt net als vorig jaar bovenaan het lijstje met de best gelezen artikelen op RetailTrends. In 2020 was het een blog van Hans van Tellingen over de problemen van de warenhuisketen. Dit jaar is het een artikel over de nieuwe ceo: Saskia Egas Reparaz. Verder komt de Mall of Netherlands twee keer terug in de top tien en deed het verhaal over waarom Scapino essentiëler is dan mensen denken het ook heel goed. 
 

1. Wie is de nieuwe topvrouw van HEMA?

Saskia Egas Reparaz is sinds 1 juni de nieuwe ceo van HEMA. Ze volgde Tjeerd Jegen op, die zes jaar aan het roer van de warenhuisketen heeft gestaan. Wie is ze? Wat beweegt haar? Een beknopt portret via de RetailTrends-rubriek Selfie.
 

2. Waarom Scapino essentiëler is dan je denkt

Terwijl Scapino bezig is met het opkrikken van zijn ietwat stoffige imago, gooit de coronacrisis – net als bij zovelen – roet in het eten. Desondanks gaat de discounter door met het vernieuwen van zijn winkels, lanceert het zelfs een Scapino-thuiswerkpak en is de webshop in sneltreinvaart verder uitgerold.
 

3. Waarom familiebedrijf Deen na bijna 90 jaar wordt verkocht

Het doek valt voor supermarktketen Deen. Na bijna negentig jaar verdwijnt de retailer uit het straatbeeld en komen de tachtig winkels in handen van Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt. “Investeren in e-commerce paste niet in onze filosofie”, zegt algemeen directeur Leendert van Eck. 
 

4. Dit is de eerste winkel van Kwantum in de binnenstad

Kwantum opent voor het eerst een winkel in de binnenstad. De primeur was op vrijdag 21 mei voor de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse wijk De Pijp. RetailTrends liet zich rondleiden door ceo Debbie Klein.
 

5. De evolutie van retail: vier ontwikkelingen voor 2021

In dit blog vertelt Tijmen Willems, country manager Benelux bij Criteo over vier trends die je als retail in 2021 in de gaten moest houden. Zo moest er worden gelet op retailmedia. “Onlinewinkelen is razend populair, maar dit betekent ook dat de concurrentie om de aandacht van de consument moordend is. Relevantie en hyperpersonalisatie zijn daarom belangrijker dan ooit.”
 

6. Vijf opvallende winkels in Westfield Mall of the Netherlands

'Een shopwalhalla', 'on-Nederlands groot', 'indrukwekkend': de superlatieven over het kersverse Westfield Mall of the Netherlands zijn niet van de lucht. Het winkelcentrum meet 117 duizend vierkante meter en is daarmee 's lands grootste overdekte shoppingmall. Ondanks de coronacrisis is 92 procent van de beschikbare winkelruimte verhuurd. Deze vijf retailmerken willen een graantje meepikken.
 

7. De nieuwe oude koers van HEMA

Het overgrote deel van het managementteam van HEMA werd dit jaar vervangen. Daarmee is het warenhuis klaar voor een nieuwe, frisse start. Of juist een terugkeer naar wat HEMA ooit was?
 

8. Podcast: Retaillessen van Nikkie Plessen (NP Fashion)

Het is inspirerend om over een retailer te lezen, maar net zo interessant is het om naar hem of haar te luisteren. Daarom trok RetailTrends zijn opnameapparatuur uit de kast en publiceren we de RetailTrends Podcast, waar we in gesprek gaan met verschillende retailers. In deze editie staan de retaillessen van Nikkie Plessen centraal. Presentator Jort Kelder gaat met haar in gesprek over het geheim van merkbouwen en de lessen die ze daarbij onderweg heeft geleerd.
 

9. De oprichter vertrekt, wat nu?

Als oprichter van een bedrijf begin je vol overtuiging en goede moed aan je missie. Maar als de founder 'zijn kindje' verlaat moet de business verder, met buitenstaanders aan het roer. Welke haken en ogen zitten daar aan?
 

10. Mall of the Netherlands: 'Dit is de toekomst van retail' 

In maart dit jaar was het dan zover. Westfield Mall of the Netherlands, met een oppervlakte van 117 duizend vierkante meter het grootste overdekte winkelcentrum van het land, opende de deuren. RetailTrends nam een kijkje in Leidschendam en sprak met projectdirecteur Teun Koek. "We hebben er als team vele jaren aan gewerkt, ikzelf twaalf jaar. De laatste jaren waren we met een team van zo'n vijftig man. Voor ons was het niet gewoon werk, het is je hobby, je passie."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in