Welk internationaal servicenummer kies je?

Wanneer je met je e-commerce de grens overgaat, is een telefoonnummer onmisbaar. Ben je internationaal actief, heb je meerdere telefoonnummers nodig: ten minste één voor elk land waar je actief bent. Maar hoe weet je welk soort klantenservice telefoonnummer je moet kiezen?

Cross-border e-commerce
Grensoverschrijdende e-commerce is booming business. Steeds meer bedrijven verkopen hun producten of diensten in meer dan één land. De bereikbaarheid van je klantenservice is makkelijk te regelen met digitale kanalen. Maar bijna 60% van klanten en prospects grijpt het liefst naar de telefoon bij dringende en/of ingewikkelde vragen. 

Telefonisch contact onmisbaar
Wanneer je met e-commerce de grens overgaat, is een telefoonnummer waarop klanten je kunnen bellen voor hulp of advies dus onmisbaar. Ben je internationaal actief, dan heb je meerdere telefoonnummers nodig: ten minste één voor elk land waar je verkoopt. Tenzij je wilt dat je klanten een buitenlands nummer bellen. Maar laten we eerlijk zijn, hoe klantvriendelijk is dat?

Verschillende soorten nummers
Het kan lastig zijn om het juiste soort servicenummer voor je klantenservice te bepalen, vooral als je in nieuwe landen van start gaat. Er zijn allerlei opties mogelijk maar de verschillende soorten hebben vaak andere namen, andere prijskaartjes en andere nummerreeksen dan in Nederland. Ook de regelgeving verschilt vaak per land. Dat maakt het kiezen van het juiste type servicenummer best ingewikkeld.

Vraag het de experts
Gespecialiseerde nummerleveranciers zijn op de hoogte van de verschillende termen, regels en tarieven en kunnen jou helpen die beslissing te nemen. Zoals als wij bij Sound of Data. We weten precies welke soorten nummers er zijn waar ook ter wereld en kunnen je adviseren wat voor jouw bedrijf de beste keuze is. We regelen de registratie, activering en het instellen van de routeringen voor jouw bedrijf. Dat scheelt je niet alleen een hoop uitzoekwerk, maar waarschijnlijk ook geld omdat wij vaak betere tarieven bieden.

Meer weten?
Download onze gratis gids en ontdek:

 • Waarom telefonische bereikbaarheid nog steeds een must-have is
 • 5 redenen waarom telefonie belangrijk blijft
 • Hoe je het juist soort telefoonnummer kiest
 • Alle informatie over de types
  - Geografische nummers
  - Nationale/zakelijke nummers
  - Gratis/0800 nummers
  - UIFN nummers
 • Premium nummers
 • Het Sound of Data nummer overzicht
 • Onze wereldwijde dekking

Download de gids

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!