Waarom kiezen voor een e-bike?

Je ziet ze vaker en vaker in ons straatbeeld, de e-bike. Dit geldt zowel voor de e-bike heren als de elektrische fiets voor dames. Het is niet zo verwonderlijk dat de elektrische fiets aan populariteit wint. Aan het gebruik van een e-bike kleven gewoon erg veel voordelen. Laten we die voordelen hier bespreken en zeker ook de nadelen niet uit het oog verliezen. 

Zo fiets je gemakkelijk tegen de wind in en heuvels op
Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van het gebruik van een e-bike. In de eerste plaats is een dergelijke fiets gewoon veel meer comfortabel afgezet tegen een gewone fiets. Dat komt vooral door de elektrische trapondersteuning die je krijgt. Dat wil niet zeggen dat je zelf niet hoeft te trappen. Dat houdt dus in dat je ook als je gebruik maakt van een e-bike, je wel degelijk je dagelijkse beweging krijgt.  Het gebruik van een elektrische fiets is licht. Zelfs een beetje wind kun je gemakkelijk trotseren zoals ook het beklimmen van heuvels een fluitje van een cent is. 

Je haalt zomaar een snelheid van 25 kilometer per uur
Wanneer jij iemand bent die graag langere afstanden fiets, is het gebruik van een e-bike al helemaal ideaal. Mits je wel zorgt dat de accu steeds goed opgeladen is. Wat veel mensen ook aanspreekt, is de snelheid die je met de elektrische fiets kunt halen. Met een e-bike bereik je een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Daardoor ben je altijd snel op de plaats van bestemming en daarmee is deze fiets een stevige concurrent geworden van de scooter en de bromfiets. Mocht je nog sneller willen, dan zou je kunnen overwegen om een speed bike aan te schaffen. Deze fiets heeft een topsnelheid van 45 kilometer per uur. Kies je voor deze fiets, dan heeft de fiets wel een kentekenplaatje, moet je wel altijd een helm dragen en fiets je op de rijbaan.

Veel minder CO2 uitstoot en dus veel beter voor het milieu
Kies je voor een e-bike, dan denk je ook aan het milieu. Er is namelijk amper of geen sprake van CO2 uitstoot. Zeker in de binnenstad waar steeds meer gewerkt wordt met autoluwe zones is een elektrische fiets dus echt perfect. Dat geldt ook voor parkeren. De fiets zet je namelijk gewoon voor de deur, iets wat bepaalt niet geldt voor de auto. Nadelen? Die zijn er ook, al is het woord nadelen wel wat zwaar aangezet. Zo is en blijft een e-bike duurder in aanschaf afgezet tegen de aankoop van een normale fiets. Ook reparaties en het onderhoud van de e-bike is een stuk duurder. Verder is en blijft de actieradius aan de lage kant en moet je er dus goed opletten dat je de accu elke dag oplaadt. Tenslotte; houd er rekening mee dat een e-bike altijd zwaarder is dan een normale fiets. Dit verschil kan oplopen tot wel vijf kilogram. Al met al echter, zijn de voordelen van het gebruik van een elektrische fiets veel groter dan een paar kleine nadelen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!