Gorillas schikt in zaak tegen wijnleverancier 

Gorillas heeft een schikking getroffen met wijnleverancier Intense Wines uit Deventer. Het FD meldt dat Gorillas akkoord is gegaan met de schikking uit angst dat de overname door Getir in het gedrang zou komen. 

De Nederlandse wijnleverancier Intense Wines heeft voor een miljoen euro beslag laten leggen op de lopende rekeningen van Gorillas. Hierdoor kon de flitsbezorger zijn bezorgpersoneel, leveranciers en materieel niet meer betalen, wat weer een risico kon vormen voor de overname door branchegenoot Getir. 

“Wij vrezen dat de transactie zal afketsen, waarmee het voortbestaan van Gorillas op het spel zou staan', zei de advocaat van de flitsbezorger tijdens de zitting. Daardoor koos Gorillas ervoor om toch over te gaan op een schikking. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. 

Aanleiding voor de vordering was dat de wijnleverancier een jaar lang leverde aan Gorillas, totdat de flitsbezorger begin 2022 bekendmaakte te gaan samenwerken met Jumbo. Gorillas annuleerde een groot deel van de bestellingen, waardoor de leverancier met (deels onverkoopbare) voorraden bleef zitten. Volgens Gorillas is het risico voor Intense Wines, en is er nooit een afnameverplichting afgesproken. 

Flitsbezorger Getir wil branchegenoot Gorillas overnemen. De bedrijven zijn in vergevorderde onderhandelingen, meldt persbureau Bloomberg.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!