Conflict tussen Unilever en Ben & Jerry's duurt voort

Conflict tussen Unilever en Ben & Jerry's duurt voort

Unilever vindt dat Ben & Jerry's het moederbedrijf niet kan aanklagen. Het levensmiddelenconcern heeft daarom een Amerikaanse rechter gevraagd de rechtszaak te verwerpen, meldt persbureau Reuters.

Ben & Jerry’s kondigde vorig jaar aan te stoppen met de verkoop van ijs in nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. Moederbedrijf Unilever besloot daarop de Israëlische tak te verkopen aan een lokale licentiehouder, die de verkoop van het ijs in Palestijns gebied kon voortzetten. Het activistische merk sleepte toen zijn eigen moederbedrijf voor de rechter om de deal tegen te houden. Afgelopen zomer wees de rechter de bezwaren van Ben & Jerry’s af.

Ben & Jerry's liet het daar niet bij zitten en diende in september een nieuwe klacht in bij de Amerikaanse rechtbank. Het ijsmerk wil de verkoop van zijn Israëlische tak alsnog stoppen. Volgens Ben & Jerry's schendt Unilever de overeenkomst die in 2000 werd gesloten, toen het merk onderdeel van Unilever werd. Het ijsmerk kreeg toen verregaande vrijheid om zelfstandig beleid te blijven maken.

Unilever zegt dat het bestuur van Ben & Jerry's geen 'gewoon bestuur' is, staat in de documenten die vrijdag zijn ingeleverd bij de federale rechtbank van Manhattan. Het zou daarom niet bevoegd zijn om de verkoop tegen te houden, laat staan Unilever aan te klagen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!