Waarom een huiselijke eetkamertafel in de kantine thuishoort

Waarom een huiselijke eetkamertafel in de kantine thuishoort

Waardeer jij jouw werknemers? En wil je graag dat zij zich thuis voelen op het werk? Dan is een aangename kantine om even bij te kletsen met collega’s en om te ontspannen onmisbaar. Een huiselijke eetkamertafel is de perfecte manier om de kantine een stuk gezelliger te maken en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen. Hieronder een aantal leuke ideeën en tips hoe je dit doet.

Met een grote tafel kun je allemaal bij elkaar zitten
Een grote eetkamertafel zorgt ervoor dat je gezellig met zijn allen bij elkaar kunt zitten. Het is ook een leuke manier om elkaar beter te leren kennen, dan allemaal aparte kleine tafeltjes. Je kunt ook een grote eetkamertafel creëren door meerdere eetkamertafels tegen elkaar aan te zetten of door te kiezen voor een U-vorm. Een grote eetkamertafel geeft mensen tevens de gelegenheid om zich iets meer af te zonderen, als ze bijvoorbeeld nog even iets moeten bespreken dat werkgerelateerd is of behoefte hebben aan een momentje tot zichzelf.

Hout geeft sfeer
Een manier om warmte en gezelligheid te creëren is door het gebruik van warme kleuren, zoals hout. Zowel mangohout, riverwood en teakhout zijn mooie voorbeelden. Hout past ook vrijwel bij ieder interieur of omgeving, waardoor je eigenlijk niets fout kunt doen met een mooie houten eetkamertafel. Bij dit materiaal is het ook niet erg als het gebruikssporen vertoont en wordt de tafel er met de jaren eigenlijk alleen maar gezelliger op.

Mix en match met eetkamerstoelen
Niet alleen een huiselijke eetkamertafel maakt de kantine een stuk aangenamer, maar dit geldt ook voor een goede selectie eetkamerstoelen. Mix en match verschillende stijlen, materialen en designs, zodat iedereen een plekje kan vinden dat lekker zit. Kies voor eetkamerstoelen van kunstof of kunstleer, omdat deze eenvoudig schoon te houden zijn.

Zorg voor een persoonlijke touch
Om de kantine meer sfeer te geven kun je de eetkamertafel gezellig aankleden. Denk aan een kleine kerstboom tijdens de feestdagen, of een krijtbordje met een handgeschreven boodschap om je werknemers te motiveren. Je kunt de tafel ook voorzien van wat vakgerelateerde lectuur, zoals magazines, de krant of een koffietafelboek.

Kies voor accessoires die ontspanning uitstralen
Het bieden van een rustige omgeving om even te ontspannen tijdens de werkdag, kan wonderen doen voor de gemoedsrust van je personeel. Een huiselijke eetkamertafel is het focuspunt van de kantine en het is belangrijk om hiermee de juiste sfeer neer te zetten. Denk aan wat groen op tafel met plantjes, of een tafelkleed van natuurlijke materialen. Kies iets uit dat past bij jouw bedrijf.

Creëer extra zitplekken met een eetkamerbank
Een eetkamerbank is een goed alternatief voor eetkamerstoelen, als je wat meer flexibele zitplekken wil creëren. Ze zijn tevens makkelijk te verplaatsen, als je ze een keer voor een ander doeleinde nodig hebt zoals een brainstormsessie of een workshop. Een eetkamerbank straalt ook meteen een huiselijke sfeer uit, omdat het gewoon erg gezellig is en ze zitten ook nog eens heel comfortabel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!