Sligro mag Metro-winkels in België overnemen

Sligro mag Metro-winkels in België overnemen

Sligro Food Group mag negen Metro-winkels in België overnemen. De Belgische groothandel Horeca Totaal wilde een streep door de deal, maar die eis is door het hof van beroep in Antwerpen afgewezen.

Het Nederlandse Sligro kreeg in december toestemming van de rechtbank voor de overname van negen van de elf Metro-winkels. Het telde 47 miljoen euro neer voor de vestigingen in Antwerpen-Zuid, Wevelgem, Luik, Hasselt, Middelkerke, Namen, Sint-Katelijne-Waver, Brussel en Vorst.

De Metro-vestiging in Evergem ging over naar horecagroothandel Van Zon. Horeca Totaal kreeg later de Metro-winkel in Antwerpen-Noord in handen, maar het wilde ook de vestiging in Luik hebben. Om dat te bereiken eiste Horeca Totaal dat de totale deal van tafel ging. Het hof van beroep in Antwerpen gaat daar niet in mee.

De Belgische Mededingingsautoriteit moet nog formeel instemmen met de overname. De concurrentiewaakhond gaf al wel voorlopig groen licht. Sligro verwacht dan ook 'geen significante belemmeringen', meldde het in december.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!